Inici > Capítols

Capítols

608 - Escenaris s'acomiada

Escenaris s'acomiada recordant alguns dels millors moments d'aquests 13 anys de difusió de les arts escèniques a Catalunya. Però també repassarà l'actualitat escènica amb un reportatge sobre la trilogia dels Contra, d'Esteve Soler (Contra el progrés, Contra la democràcia i Contra l'amor). Una marató escènica que s'ha pogut veure a Terrassa i que ara s'instal·larà a La Seca-Espai Brossa. També coneixerem millor la feina del fotògraf David Ruano, visitant el seu estudi a Cardedeu.


607 - Bona gent, companyia Improacatatomba, Helena Fortuny, Testimoni Escènic

Aquesta setmana Escenaris mostra el darrer treball del director argentí Daniel Verones: 'Bona gent'. Un text que ha tingut gran èxit als EUA i ara arriba al Teatre Goya-Codorníu amb Mercè Arànega com a protagonista. Riurem amb les improvisacions de la companyia Improacatatomba. Xerrarem amb l'actriu Helena Fortuny, i coneixerem un nou model de circuit teatral, el Testimoni Escènic, sorgit al Bages.


606 - Passió d'Olesa; La Santa; Poliorama

Escenaris visita la Passió d'Olesa de Montserrat. Una tradició que ja és tot un clàssic del teatre amateur. A la d'Olesa participen unes 900 persones. També coneixerem el darrer treball del col·lectiu La Santa: 'La infanta terrible y su séquito real'. Un muntatge crític amb les classes dominants, que es pot veure a la Nau Ivanow. Ens passarem pel Poliorama per riure amb la comèdia musical 'T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré', i xerrarem amb l'actor Pau Roca.


605 - Roberto Zucco, Cia Dei Furbi, El mestre i Margarida, Jesucristo Superstar amateur

Escenaris visita aquesta setmana el Teatre Romea per veure la versió que ha fet Julio Manrique del clàssic de Koltès, 'Roberto Zucco'. També mostrarà el darrer treball de la cia. Dei Furbi, que han adaptat 'La flauta màgica', de Mozart, amb tocs de Comèdia de lArt, dansa i cant a capella. Ens passarem també pel Maldà per veure 'El mestre i Margarida', dirigida i protagonitzada per Pep Tosar. Finalment marxarem a Cardedeu per escoltar una versió del musical Jesuscristo Superstar feta per un grup amateur.


604 - Si no ens paguen, no paguem, Àlies Gospodin, La dona vinguda del futur, Circ Raluy

Escenaris s'endinsa aquesta setmana en la crisi econòmica i la lluita contra el capitalisme salvatge. Ho fa amb els muntatges 'Si no ens paguen, no paguem', al Tantarantana Teatre, i 'Àlies Gospodin', a la Sala Beckett. La crítica a la publicitat i l'alieniació davant el televisor ens arribarà des del TNC, amb la comèdia musical 'La dona vinguda del futur'. Finalment, veurem com viuen i assagen al Circ Raluy.


603 - Tant bé que anàvem, El rei Borni, Sí primer ministre, Immerso: agua y sombras

Escenaris visita La Seca per veure 'Tant bé que anàvem', un muntatge que ens apropa les històries personals de Carles Flavià i Jaume Sisa a través de cançons i diàlegs tendres i divertits. També ens passarem per la Flyhard per veure la seva darrera proposta: 'El rei borni'. Una obra sobre les conviccions i la recerca de la veritat. Al Condal veurem un Joan Pera molt britànic, dirigit per Abel Folk, a 'Sí primer ministre'. I ens aproparem a la Sala Porta 4 de Gràcia, a Barcelona, per conèixer la primera obra del col·lectiu artístic Nakadaska: 'Inmerso: agua y sombras'.


602 - The wild party, la Barni teatre, Festival Internacional de Màgia, Afterplay

Escenaris s'endinsa aquesta setmana en els musicals de petit format. Visitem el TGB per veure l'estrena a tot l'estat espanyol d'un existós Off-Broadway: The wild party. També passarem pel Versus per escoltar cobles de la mà de La Barni Teatre. La màgia ens arribarà des de Badalona amb el Festival Internacional de Màgia- XIII Memorial Li Chang. I finalment, parlarem de la darrera producció del CAET, 'Afterplay', una obra que reuneix dos personatges entranyables del teatre de Txèkhov: l'Andreu de 'Les tres germanes', i la Sònia de 'L'oncle Vània'.


601 - Groenlàndia, Quan despertem d'entre els morts, Somni

Escenaris visita aquesta setmana el TNC per veure dos dels muntatges que acaba d'estrenar: 'Groenlàndia', el darrer T6 que es farà a la Sala Tallers, i 'Quan despertem d'entre els morts', un Ibsen indèdit, dirigit per Ferran Madico. També ens passarem per La Seca-Espai Brossa per viure el somni d'una nit d'estiu shakespearià a la Barcelona actual. És 'Somni', una proposta dirigida per Mercè Vila Godoy i protagonitzada per Alba Florejachs i Òscar Muñoz. Finalment marxarem a l'Alt Empordà per conèixer la companyia T4.


600 - Cia Improacatomba, gala celebració Institut del Teatre, Parking Shakespeare, Pentateatre Volum III

Escenaris celebra aquesta setmana el programa número 600. Ho fem amb la col.laboració de la cia. Improacatomba que ens han improvisat fragments d'obres teatrals molt conegudes. A banda, l'actualitat mana, i també parlarem de la gala de celebració del centenari de l'Institut del Teatre,dels Parking Shakespeare i la seva estrena, Pell de mercuri, a Fabra i Coats,i ens aproparem a la nau Ivanow per conèixer el Pentateatre Volum III.


599 - Dispara, agafa tresor, repeteix, Adreça desconeguda, Vicky Peña, festival d'art independent Pepe Sales

Aquesta setmana passem pel Lliure per conèixer què s'amaga darrera de 'Dispara, agafa tresor, repeteix', el darrer treball de Josep Maria Mestres a partir de peces breus escrites pel polèmic i directe Mark Ravenhill. A La Villarroel veurem el cara a cara entre Lluís Homar i Eduard Fernández a partir de les cartes d'Adreça desconeguda. Farem un cafè amb l'actriu Vicky Peña i marxarem a Girona per conèixer el festival d'art independent Pepe Sales.


Pàgina 1 de 26

Cerca avançada

 

 

 

 

 


© Xarxa Audiovisual Local
Logo_xtvl